Make your own free website on Tripod.com

KZC..... 25 JAAR

Wat is dat nu, zult U allen zeggen. 25 jaar??? Dat is iemand die is stil blijven staan!!!
Daarom verwacht U een uitleg en dat is eigenlijk niet zo moeilijk, want mijn eerste echte kennismaking  met KZC was nu precies 25 jaar geleden. In verband met dat jubileum organiseerde men een internationaal waterpolotoernooi en ik was daarvoor uitgenodigd als scheidsrechter. Ik had natuurlijk wel meer bij KZC gefloten, maar dit was toch iets bijzonders, want na afloop werd ik benaderd door ene Mevr. Mooy en voorzitter de Goede. De concrete vraag was duidelijk. Men zocht een nieuwe trainer/coach voor heren 1 en men was wel geslaagd om een trainer te vinden (Frank v.d.Akker), maar die kon wegens zijn eigen  waterpoloverplichtingen bij AZC  niet coachen tijdens de wedstrijden en zo vroeg men mij als coach  en aangezien Frank en ik elkaar wel kenden leek een langdurige samenwerking voor de hand  en hebben wij samen bij KZC een jaar of vier bij de heren de touwtjes in handen gehad. Frank in het bad en ik bij de wedstrijden. 

Als ik nu na ruim 20 jaar terugkijk kan ik alleen maar zeggen dat het in mijn sportloopbaan n van de leukste perioden is geweest. De samenwerking met Frank liep goed en de samenwerking met de spelers, bestuur en vele ouders liep zelfs meer dan voortreffelijk.  Ik weet zeker dat het hebben van een eigen clubhuis in die tijd een zeer belangrijke schakel was voor  de samenwerking, want na elke training en wedstrijd was het daar buitengewoon gezellig toeven en waande ik me soms meer in een grote familie dan in een zwemvereniging. Ik weet dan ook dat toen ik al weg was bij KZC ik nog regelmatig langs kwam om te klaverjassen of te helpen met het verzamelen van spullen voor de verkoop op de zwarte markt.
Wat me zeker bij gebleven is het enorme aantal medewerkers, van jong tot oud, spelers of ouders, die elke week weer hun beste krachten gaven voor de vereniging en als ik nu, door het nu 50-jarig bestaan mijn oor weer te luisteren leg is de sfeer nog steeds even goed en gezellig en dat is zeker een felicitatie waard omdat ik denk dat dit het heel bijzondere van KZC is. 

En dan de ploeg... Men keek met Argusogen naar die nieuwe kerel en ook de eerste kennismaking verliep wat eigenaardig. Natuurlijk kende ik door het fluiten van KZC de meeste mensen wel, maar echt optreden als coach was voor hen en mij toch geheel nieuw. Je zou verwachten dat die kennismaking in het bad zou plaats vinden, maar dat was niet zo want mijn eerste optreden met de ploeg was voor een toernooi te Nijverdal en de eerste echte ontmoeting was op het perron van het station te Beverwijk, waar zowel dames als heren 1 zich hadden verzameld. In de trein moest ik me nog aan vele spelers en speelsters voorstellen, maar als ik terugkijk is dat eerste weekeinde de basis voor een paar fantastische jaren geweest met heel veel hoogtepunten en gelukkig weinig dieptepunten. 

Het is natuurlijk altijd moeilijk om namen te noemen omdat je na zo'n lange periode de kans loopt iemand te vergeten, Als dat het geval is, sorry daarvoor maar ik ga het toch proberen. Mijn eerste team bestond uit Wooly de Bie, Hans v.d.Mast, Pieter Mooy, Ron Arentshorst, Thijs Bakker, Johan Olthoff (deze laaste twee raceden toen nog op Solexen) Joost Dekker, Inger Grijzenhout, Sjoerd Rijpma en in latere perioden kwamen daar John en broer Adrichem, Paul Lameijer, Roland Baks, Simon Meijn, Frank Bhm, Richard en Edwin Kerkman , Anton v.d.Mast, Jan Pieter de Vries , Menno en Timo de Bree bij, terwijl een vast koppel als reserves regelmatig gereed stond om in te vallen: Peter Olthoff , Erwin Bhm, Jan v.d.Hoorn.
Nogmaals, ik zal wel iemand vergeten hebben na die twintig jaar, maar als ik je naam niet noemde en je hoorde er toch bij....ik weet zeker dat ook jij veel bijgedragen hebt aan mijn fantastische tijd bij jullie.

Denkend aan al die wedstrijden kan ik niet om een aantal zeer enthousiaste supporters heen, die als een soort "warme deken"om ons team heen hingen en in welke vorm dan ook mij (en Frank) steunden.  Men ging mee naar uitwedstrijden en toernooien, vervoerden supporters en spelers e.d. Uiteraard springt daar de familie Mooy als eerste uit , maar verder families als Kerkman,  Adrichem, Olthoff,  Baks, Meijn, Arentshorst, Boer, van Eerden, Bakker, Schipperus, Grijzenhout, v.d.Hoorn, v.d.Mast, Rijpma, Spijker, Smits, Mw.Kelder en nu weet ik zeker dat ik mensen vergeten heb of waar ik de naam niet meer van weet. Volgens mij was er ook een familie Schijf, met wie ik veel optrok, maar die ik niet meer zou herkennen..sorry. sorry, maar misschien zien we elkaar binnenkort en kan ik alles goed maken,.

Het tenslotte Frank v.d.Akker. Ik had hem wel eens gefloten en vond het eigenlijk een heel vervelende en lastige speler en het  eerste idee dat wij samen gekoppeld zouden worden sprak me niet zo aan, maar na het eerste gesprek onder leiding van Mw. Mooy was het ijs snel gebroken en hebben wij ook een zeer goede samenwerking gehad.

En nu bestaat KZC 50 jaar en na een toevallige ontmoeting met Ron Arentshorst (bij McDonalds!!) en het telefoontje van Peter Olthoff is alles weer gaan leven en kijk ik een beetje verlangend uit naar die grote renie. Hoe ziet iedereen eruit na al die jaren, (her)kent men mij nog en (her)ken ik jullie nog? Wij zijn allemaal zo'n 20 jaar ouder geworden en hoop ik zelfs dit jaar van de AOW te gaan trekken!! Maar ach, wat maakt leeftijd uit....we hebben toch een geschiedenis!!!

KZC...HEEL HARTELIJK GEFELICITEERD MET JULLIE HALVE EEUW......

Namens Lex Auer.

terug