Make your own free website on Tripod.com

HERINNERINGEN

Ook mij is gevraagd om in verband met het 50 jarig bestaan van de Kennemer Zwem Club iets uit mijn KZC tijd op papier te zetten.  

Mijn bijdrage is dan de afbraak van een schoollokaal van de toenmalige Cupertino school en het ombouwen tot een clubhuis wat nu al jaren bekend is onder de naam de Drijver. Persoonlijk hebben mijn vrouw en ik dit als de leukste periode bij KZC ervaren.

Tijdens de afbraak van de twee lokalen en daartussen een entree en een toiletgroep is de temperatuur op een geven moment tot 17 graden onder nul gedaald, terwijl de temperatuur royaal boven de 30 graden kwam toen we aan de plafonds bezig waren.

De afbraak van de lokalen, gevestigd op de hoek van de Alkmaarseweg en de Plesmanweg, was niet het zwaarste karwei maar het transport naar de huidige plaats van het clubhuis heeft menig zweetdruppeltje, en lelijk groot woord, gekost. Wat namelijk als eerste van de bouwplaats los kwam, het dak, had je op de bouwplaats als laatste nodig. De bouwcommissie stond zijn mannetje op alle fronten en ik ben nog altijd blij dat ik daar ook toe behoorde. Een aantal techneuten hebben mij destijds bezworen dat ik aan het eind van de bouw van het clubhuis ook sjoege zou hebben. Helaas hebben ze daarin gefaald, hand- en spandiensten was en is nog immer mijn lot.

Toen het gebouw er eindelijk stond moest er onder andere geschilderd worden en het werd toen wel eens schelden, want als je een deur net in de lak had staan, ging er iemand met een wollen trui tegenaan staan leunen. Dan hoorde je beslist geen Algemeen Beschaafd Nederlands, hoewel er ook geen woord buitenlands bij was.

Alles was, onder hoogspanning van de “deadline”, op tijd af en tijdens de opening op 23 oktober 1976, ontstond er zelfs een romance, welke later uitmondde in een huwelijk. Dit huwelijk staat nog steeds, net als het clubhuis, als een huis.

Af en toe kom ik nog in het clubhuis en ben dan blij dat we het toen met zijn allen gesloopt en herbouwd hebben. Helaas zijn een aantal personen ons reeds ontvallen, maar ik weet zeker dat ook zij “hun” clubhuis nog altijd in ere beschouwen want ook zij hadden toen de “KZC -tik”.

Heel bewust heb ik geen namen genoemd, want dan loop je het risico dat je er  een aantal vergeet. De aangehaalde personen herkennen zichzelf wel, hoop ik, en voor eventuele uitleg ben ik altijd bereikbaar.

Ik wil ook mede namens mijn vrouw, Maartje, U / jullie allemaal bedanken voor de enorm fijne jaren binnen het KZC gebeuren.  

Jaap en Maartje Kerkman,
Zandvoort  

Terug